Contacteer ons
Sue

Telefoonnummer : 86-13732076078

WhatsApp : +8613732076078

Het ‚reuzeschip‘ van relaties heeft 2 wegen, zegt de FM

September 26, 2019

 

 

De Chinese Wethouder en de Minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi van de Staat zeiden het „reuzeschip“ van relaties de China-V.S. met twee zeer verschillende routes wordt geconfronteerd.

„Men kenmerkt kalme overzees en brede vooruitzichten en andere roert wateren en de woedende golven,“ Wang zeiden, voorstellend het draaien aan geschiedenis en het bekijken de afgelopen vier decennia van relaties de China-V.S. voor inspiratie en begeleiding.

Wang sprak bij een ontvangst die door het Nationale Comité de Relaties voor van de V.S. - China gezamenlijk wordt georganiseerd en de V.S. - de Commerciële van China Raad. Hij is in New York om de 74ste zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen.

Wang onderstreepte dat de wederzijds voordelige samenwerking de enige juiste optie voor China en de V.S. is, en geen van beide land heeft uit andere voordeel gehaald.

„Er is een eis in de Verenigde Staten dat het land ‚van‘ in zijn samenwerking met China is gescheurd, werkelijk zo is dat? Natuurlijk niet.“ Wang zei.

Dit jaar merkt de 70ste verjaardag van het oprichten van de Volksrepubliek China evenals de 40ste verjaardag van diplomatieke relaties de China-V.S.

Wang zei het een historisch ogenblik is dat een partij aan beide naties betekent.

„Wij moeten ons hoog bevinden, ver kijken en deze bilaterale betrekking met visie vooruit nemen en overtuiging,“ hij zei.

Wang zei dat in de loop van de afgelopen vier decennia, de relaties de China-V.S. vele draaien hebben doorstaan en draaien maar „regelmatig vooruit met vooruitgang voorbij zelfs de meest boldest verbeelding“ bewogen, zei hij.

„Anderzijds, echter, zijn de relaties de China-V.S. vandaag nogmaals aan kruispunten gekomen,“ hij voegde toe, erop wijzend dat „sommige mensen elk middel gebruiken om China als belangrijke tegenstander af te schilderen, die hun voorspelling op de markt brengt dat de verhouding veroordeeld om in de Thucydides-Val, het Conflict van Beschavingenval is te lopen, en zelfs op een hoogtepunt „aan te dringen loskoppelend‘ met China.“

Wang zei dat meer dan vier decennia, de handel de China-V.S. in goederen door 252 keer schommelde. Een USCBC-rapport vond dat tussen 2009 en 2018, de uitvoer van de V.S. naar China alleen meer dan 1,1 miljoen banen in de V.S. heeft gesteund.

 

Zevenennegentig percent van de bedrijven van de V.S. onderzocht gemelde winsten van het doen van zaken met China. En de handel met China heeft $850 per jaar voor elke familie van de V.S. gemiddeld bespaard.

 

Wang gelooft dat de economische globalisering, als tendens van The Times, niet zou moeten en niet kan worden tegengehouden. En de kwesties tussen naties zouden moeten worden behandeld door globaal bestuur door gelijk dialoog en overleg te verbeteren.

 

„Noch is het scapegoating van noch unilateraal het in werking stellen van een handelsoorlog het juiste voorschrift,“ hij zei.

 

Hij zei in het afgelopen jaar de handelswrijvingen tussen China en de V.S. en meer hebben verliezen op beide landen opgelegd. Hij haalde gegevens van de Federal Reserve-Bank van New York aan die schatte dat wegens extra tarieven die aan $250 miljard Chinese uitvoer in 2018 worden opgelegd, de Amerikaanse consumenten extra zouden moeten besteden $52,8 miljard elk jaar.